Ana López: “Cambrils ha de procurar que la gent gran sigui considerada un actiu per a la societat”

  • Un moment de la intervenció de la infermera Pilar Ferré
  • Assitents a l'acte "Gent Gran i Hàbits Saludables"

El Casal de Gent Gran de Cambrils va acollir ahir a la tarda la xerrada “Gent Gran i Hàbits Saludables”, organitzada pel PSC de Cambrils, la qual va comptar amb la participació de la candidata a l’alcaldia de Cambrils, Ana López, la número tres de la candidatura, Yolanda Quilez, i la infermera especialista en atenció comunitària, Pilar Ferré.

López va destacar que “a Cambrils hi ha 4.700 persones majors de 65 anys, una generació d’homes i dones que han lluitat i treballat dur per aconseguir un futur millor per a totes i tots nosaltres. Cambrils no es pot oblidar d’aquesta generació i ha de procurar que la gent gran sigui considerada un actiu per a la societat, aprofitant la seva experiència, coneixements i saviesa”.

La candidata de Cambril va insistir en la necessitat de no “permetre que complir anys comporti retallar drets”, fent referència a les mesures del govern català i espanyol, com la instauració del copagament, la pujada de l’IVA i les retallades en matèries com la dependència, pensions i teleassistència.

Per la seva banda, la infermera Pilar Ferré va dedicar la seva intervenció a parlar del sexe en la tercera edat i la seva importància. Segons Ferré, les persones grans es troben amb diversos tabús per parlar obertament de les problemàtiques que els esdevenen en la seva vida sexual. Aquesta va animar als presents a acudir a la consulta d’experts i professionals i parlar sense por sobre es seves relacions sexuals.

Ana López va aprofitar la trobada per presentar algunes de les propostes que recull el seu programa polític destinades a la gent gran:

  • Promoure un envelliment actiu i procurar que les persones grans participin de la vida social i cultural de la ciutat d’acord amb les seves necessitats i demandes.
  • Prioritzar el suport als dependents, desatesos per les administracions catalana i espanyola. Oferir suport assistencial, domèstic i jurídic prestat per personal qualificat amb l’ajut del voluntariat.
  • Impulsar la creació de xarxes ciutadanes per a la detecció de situacions de pobresa extrema, maltractaments o abusos, ocults en molts casos per raons de vergonya o temor.
  • Promocionar i donar suport al Casals de la Gent Gran, no només com a centre d’esbarjo sinó també com a centres d’activitat social, cultural i polític i promoure l’intercanvi intergeneracional.
  • Promoure estratègies per fomentar la independència i l’autonomia de la gent gran a través d’un seguiment i acompanyament continu a la seva llar.
  •  Ampliar els Casals d’Estiu tot l’any, amb una oferta unificada de serveis i activitats municipals extraescolars, per a tots els nens i les nenes de la ciutat. Serà part d’una política d’igualtat enfocada a facilitar la conciliació laboral, familiar i personal, i alleugerir la tasca de la cura dels infants, que moltes vegades recau sobre els avis i les àvies mentre els pares i mares treballen.

Agenda

En les properes setmanes, el PSC de Cambrils ha organitzat altres actes per donar a conèixer les seves propostes a la ciutadania. Divendres que ve 8 de maig, a les 17.30h, tindrà lloc a la Plaça de la Vila un acte per a famílies i infància. Una setmana més tard, el divendres 15 de maig, el Centre Cultural de Cambrils acollirà l’acte “Cambrils, ciutat de les oportunitats econòmiques i professionals”, a les 20h, amb la participació de l’analista econòmic i professor de la UB, Gonzalo Bernardos

Ana López © 2015.

loading