Compte enrere per a la 59a edició de la Fira Multisectoral

Informació de Berta Ruiz | Lluís Rovira i Barenys. Publicada a la revista de Cambrils

Roda de premsa de presentació de la Fira a càrrec d’Ana López, Camí Mendoza i Lluís Abella

 

Compte enrere per a la celebració de la 59a edició de la Fira Multisectoral de Cambrils que tindrà lloc del 3 al 5 de juny. Enguany, el recinte firal ocuparà una superfície total de 36.000 metres quadrats i el pavelló cobert disposarà d’una superfície de 1.000 metres quadrats. En aquesta edició hi haurà un total de 315 estands i 178 expositors, una xifra que supera amb escreix les de l’any passat quan van ser 197 estands i 132 expositors. Per altra banda, el mercat medieval es renovarà amb noves activitats i espectacles d’animació al carrer –enguany es farà càrrec una altra empresa– i s’inclouran dues iniciatives totalment noves: el Niu Projects i el Food Truck and Circus, que s’instal·laran a la plaça del recinte firal. Totes aquestes dades i la programació de la Fira es presentava, ahir al matí en roda de premsa, a càrrec de l’alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– i el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella. Tots tres van coincidir a dir que la Fira és una festa i un punt de trobada ineludible de caràcter lúdic, cultural i tradicional per als cambrilencs, així com un aparador immillorable per a les empreses per fer negoci i establir acords comercials. 


La programació de la Fira 2016 s’encetarà aquest proper diumenge, 29 de maig, a les 12 del migdia al Casal Municipal de la Gent Gran, amb el pregó i l’elecció de les pubilles i hereus. El pregoner d’enguany és el cambrilenc Manel Tarés, que ha dut a terme diversos estudis d’història de Cambrils. Ha publicat el llibre “La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils (2013) i, juntament amb Ignasi Martí, el llibre “L’Abans, Recull gràfic de Cambrils (1895-1978). Per altra banda, ha publicat una vintena d’articles, ha format part del col·lectiu L’Anjub i és col·laborador de la Revista Cambrils. A més, enguany, és membre de la Comissió organitzadora de l’Any Gimbernat.
Durant l’acte també es farà un reconeixement a les entitats cambrilenques que compleixen anys acabats en 0 o en 5, a les empreses amb llarga trajectòria d’implantació al municipi i a aquelles empreses que s’han instal·lat aquest any.

Novetats de la Fira d’enguany: Niu Projects i Food Trucks and Circus

La Fira d’enguany inclourà dues noves iniciatives. Per un costat, el Niu Projects –impulsat per l’àrea de Joventut– que es tracta d’un espai pensat per a tots aquells joves que tenen una iniciativa o projecte i els volen donar a conèixer. Tindran un espai a la plaça del recinte firal al parc del Pinaret, on hi haurà diferents activitats. Per altra banda, també hi haurà la proposta d’oci anomenada Food Trucks and Circus. Al matí hi haurà tallers familiars amb les propostes de restauració de les food trucks fins a l’hora del vermouth electrònic. A la tarda, hi haurà espectacles de circ, mentre que a la nit, la proposta s’anomenarà gyn and swing.

Més d’una trentena d’activitats paral·leles

La resta de la programació a l’entorn de la Fira es completarà amb més d’una trentena d’activitats paral·leles. El 3 de juny se celebrarà un acte d’homenatge als 50 anys de Pubillatge a Cambrils 1966-2016 a l’estand institucional, amb la participació de les Pubilles, Damisel·les, Hereus, Fadrins de Cambrils i Pubilles i Hereus Infantils en aquests anys d’història. El mateix divendres 3 de juny, també hi haurà el Concert Jove, al parc de Nou Cambrils, amb la Ghetto Orquestra and Jouklass Dj.

El diumenge 5 de juny se celebrarà el 59è Homenatge a la Vella, amb el tradicional dinar de germanor al Palau Municipal d’Esports i concert de benvinguda amb la Cobla Mirantfont de la Fatarella. Per altra banda, el Teatre de la Fira anirà a càrrec de La Teca Teatre, els dies 1 i 2 de juny, que presentarà “Les teques de la Teca: un tastet de 50 anys d’obres de teatre, amb escenes a l’entorn d’una taula”.

Fira Virtual de Cambrils

Tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– una de les novetats d’aquest any ha estat el canvi d’imatge d’aquesta Fira. L’aposta per la difusió a través de les xarxes socials complementa aquesta estratègia comunicativa que inclou, per primera vegada, una Fira Virtual de Cambrils, és a dir, un nou espai virtual en el que l’Ajuntament facilita a les empreses expositores que facin arribar la informació sobre la seva activitat durant quinze dies, tant abans de la Fira com després de la Fira per concretar els acords comercials.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fe servir tags html i atributs

*

Ana López © 2015.

loading