Diàlegs amb la ciutadania: Cooperativa Agrícola i Unió de Botiguers

!cid__aec212fe-e6a3-c0ec-cd65-be972f86478a@yahoo

Avui estrenem una nova secció en el bloc: “Diàlegs amb la ciutadania”. Es tracta d’un espai en el qual us donarem a conèixer la informació al voltant de les reunions que estem mantenint amb diferents entitats del municipi, veïns i veïnes que volen traspassar-nos les seves inquietuds amb la finalitat de poder fer junts un futur millor per a Cambrils.

Aquestes reunions responen al nostre interès d’integrar a la comunitat en l’exercici de la política, d’incorporar les seves preocupacions i necessitats a la nostra agenda política i m’han servit per a reafirmar-me en la meva convicció que reflexionar conjuntament és la manera de promoure el canvi. Hem d’escoltar-nos, analitzar què funciona i què no entre tothom.

La Cooperativa Agrícola i la Unió de Botiguers són algunes de les associacions amb les quals he mantingut trobades. Són moltes les problemàtiques que m’han transmès els agricultors, com el deficient manteniment dels camins rurals o la manca de seguretat, ja que els furts i robatoris són cada vegada més comuns. També pateixen problemes amb las espècies cinegètiques, com el conill, que són molt perjudicials per a l’agricultura. Sol·liciten que s’estimulin convenis entre l’Ajuntament de Cambrils i el de Vinyols, ja que hi ha terrenys confrontants de tots dos municipis on no poden accedir quan fan batudes de caça per controlar aquestes espècies que destrueixen les collites, els horts, l’oliva i l’avellana.

Em va semblar summament interessant escoltar les seves propostes per promocionar els productes locals de Cambrils. Malgrat existir diferents jornades, fires i mostres, consideren que no es promociona prou l’agricultura de qualitat. Altres dels temes tractats van ser la necessitat de potenciar el Polígon Industrial Belianes, que s’augmenti la seva activitat amb implantació de noves activitat i noves empreses, les dificultats amb les quals es troben per fer front a la pujada d’impostos o la falta de relleu generacional, entre uns altres.

La reunió amb la Unió de Botiguers ha estat un altre de les trobades mantingudes. L’associació considera de summa importància que des del consistori es potenciï que les compres es facin a dins del poble sempre que es pugui, que es busquen noves activitats econòmiques a Cambrils alternatives al turístic de sol i platja i que es facilitin els tràmits per a atorgar llicències municipals, ja que a hores d’ara són massa complicats en comparació amb altres municipis. Altres temes claus de la reunió van ser la deficient neteja i il·luminació dels carrers del poble i del port, la falta de coherència en els horaris dels aparcaments, la necessitat de rehabilitació de les voreres de l’avinguda Diputació o fer zona per a vianants els eixos comercials del casc antic els cap de setmana.

Durant els pròxims dies, us aniré informant d’altres reunions. Tots i cadascun d’aquests espais de trobada amb la ciutadania són de summa importància per fer de Cambrils un veritable motor econòmic. Nosaltres ja hem començat a prendre nota i ens hem posat en marxa, però el canvi només s’aconseguirà escoltant totes i cadascuna de les vostres veus. Estic a la vostra disposició per a escoltar-vos.

Ana López © 2015.

loading