El perquè del nostres vots al ple: Conciliació, imprescindible si bé sense generar expectatives falses

El perquè del nostres vots al ple:

Perquè volem ser transparents t’expliquem, avui i durant els propers dies, el sentit del nostre vot en les mocions del ple municipal de Cambrils.

 

Conciliació i corresponsabilitat

Conciliació i corresponsabilitat

Fomentar la conciliació, imprescindible si bé sense generar expectatives falses.

Manta vegades hem demostrat que la conciliació de la vida laboral i familiar és un dels objectius centrals del nostre ideari socialista. Acabar amb els horaris irracionals per poder conjugar el dret a un treball digne i el de fundar una família és i ha estat una de les prioritats dels governs socialistes que, molt abans de l’esclat de la crisi, vam impulsar al capdavant de l’Estat la llei de conciliació i, posteriorment, el Pla Concilia.

Malgrat que la racionalització d’horaris és una de les majors reformes estructurals pendents del nostre país i que, per tant, es requereix d’un Pacte d’estat; a l’Ajuntament de Cambrils, a través del Pla d’Igualtat 2015 i 2017, fomentem programes de conciliació i coresponsabilitat entre la plantilla municipal i òbviament, fem sensibilització entre la ciutadania. Per fer-ho, treballem de forma transversal, com no podria ser d’una altra manera perquè és l’esperit del mateix Pla d’Igualtat vigent.

L’equip de govern complim doncs, el primer punt d’acord de la moció sobre conciliació rebutjada dimarts al ple. A més, com a grup socialista en compartim l’exposició de motius, perquè, com sempre hem defensat tant amb l’acció de govern com a l’oposició, és urgent racionalitzar els horaris per a una societat del benestar madura.

Ara bé, aprovar dimarts el text de Ciutadans hauria estat poc més que irresponsable. No només sobrepassa els àmbits competencials de l’Ajuntament, en uns moments en que hem de bolcar tots els recursos humans i econòmics municipals en garantir a la ciutadania serveis i drets bàsics propis de l’administració local, sinó que genera falses expectatives d’impossible compliment.

A tall d’exemple, valgui el segon punt d’acord en què es proposava la creació d’un premi anual a una empresa local que fomenti la conciliació. Qualsevol persona que conegui la realitat cambrilenca sabrà que l’aplicació d’aquesta proposta resulta inviable mentre d’instàncies superiors no es promoguin incentius i ajudes a les empreses perquè aquestes puguin flexibilitzar els seus horaris i actualitzar la seva gestió empresarial. Com a socialistes, ho proposem, ho batallem i ens hi comprometem. Aquí teniu els nostres compromisos .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fe servir tags html i atributs

*

Ana López © 2015.

loading