Per una nova cultura del mar, reflexions en ple èxit de la Fira Marítima de Cambrils

Amb l’impuls d’una nova cultura del mar, la ciutat tenim molt a guanyar

 

Inauguració divendres 13 de la Fira. Un plaer participar-hi com a regidora de Promoció Econòmica

Inauguració divendres 13 de la Fira. Un plaer participar-hi com a regidora de Promoció Econòmica

No hi ha dubte que Cambrils disposa d’un entorn natural privilegiat i el mar i la platja en són els principals valors. Font de benestar, és la nostra responsabilitat no només mantenir-los i preservar-ne el valor natural del paratge i la qualitat sinó saber aprofitar aquest regal que són el mar i la nostra platja per generar riquesa en benefici de la ciutat. La novena edició de la Fira nàutica que celebrem a Cambrils fins al dilluns 16 de maig va en aquesta direcció.

 

Al nostre port esportiu tenen seu tres de les empreses nàutiques més importants de l’Estat. I al voltant d’aquestes floreix una indústria auxiliar que els hi dóna servei i que genera ocupació i activitat econòmica.

 

La nàutica esportiva i lúdica és un sector emergent, apassionant per a tots els públics i, ara, gens elitista. Ho estem veient aquests dies amb les xifres de la Fira: més de cinquanta-dos estands i expositors, la participació d’una vintena d’empreses de diferents punts del país i les més de trenta activitats que s’ofereixen vinculades als esports marítims i per a tothom, també, per al públic infantil. Primera reflexió davant de tot aquest moviment i exhibició de potencial: cal ampliar la nostra mirada al mar.

 

Unir l’experiència nàutica a la promoció turística en obre una oportunitat tant immensa com el mar per singularitzar encara més la nostra destinació. Oportunitat de negoci per la ciutat, sí, i de diversificar-nos i d’especialitzar la nostra oferta turística com a una experiència vital, plenament satisfactòria, única i singular.

 

Cambrils és avui i fins el 16 de maig el gran aparador mundial de la nàutica. La nostra és la única fira d’aquestes característiques que s’organitza a la Costa Daurada i ens posiciona estratègicament com al referent nàutic del territori. Embarquem-nos-hi i naveguem junts, perquè amb l’impuls d’una nova cultura del mar, la ciutat tenim molt a guanyar.

 

Gràcies a tots els visitants, professionals i públic general, que experimenten els batejos de creuer, les regates, els submarinisme o les excursions en motos de mar, entre moltes altres propostes, la majoria gratuïtes, i, gaudeixen aquests dies de la nostra gastronomia. Gràcies en especial, a les empreses que un any més feu créixer aquesta cita organitzada per l’Ajuntament amb la imprescindible col·laboració i impuls del Club Nàutic de Cambrils. Junts estem apropant aquesta nova cultura marítima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fe servir tags html i atributs

*

Ana López © 2015.

loading