Ana López: “Busquem que la gent respiri el Nadal amb la gran varietat d’activitats i la diversa oferta comercial”

(Font original laciutat.cat – 5 de desembre 2018)

-Com es presenta la campanya de Nadal d’enguany?
La campanya de Nadal comença amb el Mercat de Nadal a la plaça de la Vila pel Pont de la Constitució. A Cambrils tenim tres associacions: la Vila, la Unió de Botiguers i la Xarxa del Port. La Vila va sorgir perquè el nucli antic requeria una mirada diferenciada de la resta del municipi, la Unió de Botiguers és la més antiga i la que contempla tot Cambrils perquè tenen associats de totes les zones i la Xarxa del Port pretén fer una mirada especial a la zona del Port. Nosaltres, des de la regidoria, intentem que entre les tres associacions es tingui una mirada global del municipi i que es respiri comerç en totes les zones de Cambrils.

-Per què és important que es respiri Nadal pel comerç local?
És molt important perquè la campanya nadalenca es presenta amb la il·lusió de poder fer vendes, i ens serveix per cohesionar i donar vida a tot Cambrils. Aquesta època està destinada a fer compres i dinamitzar el teixit econòmic del municipi. Per això, des de la regidoria i amb totes les associacions de Cambrils, ens coordinem per fer diferents accions; treballem conjuntament i el cohesionador és el departament de Promoció Econòmica. Les activitats s’han de complementar i que no es solapin les unes amb les altres, que hi hagi una coordinació entre totes.

-Quina diria que és la novetat més destacable?
La novetat principal és que el Parc de Nadal, que es feia a l’interior, sortirà al carrer per diferents indrets per animar l’exterior i donar ambient nadalenc. En comptes de tenir-ho tot centralitzat en un lloc, que pot ser l’impacte econòmic no és tant, estarà a diferents carrers de Cambrils. Es busca que la gent respiri l’ambient del Nadal en qualsevol moment.

A part de la sortida a l’exterior del Parc de Nadal, també es torna a repetir la música al carrer, que l’any passat es va tornar a fer i va tindre una gran acollida per part de la població. També tornem amb la pista de patinatge sintètica a la plaça d’Aragó fins al 5 de gener en un horari partit fins a les 20.30 h. Per tant, el que s’intenta és que hi hagi moltes accions al carrer per fomentar que la gent vagi d’un lloc cap a un altre i, en haver-hi molta animació a l’exterior, l’estat d’ànim dels ciutadans millorarà.

-Enguany, quines activitats nadalenques destaquen?
A més de les ja comentades, es realitzaran molts tallers infantils. Per exemple, el dissabte 22 de desembre hi haurà un dedicat als nens perquè tinguin l’oportunitat de construir una joguina de Rudolf i una setmana després, el dia 29, la canalla podrà confeccionar el seu Rei Mag d’Orient.

Després les associacions també organitzen les seves pròpies activitats. La Unió de Botiguers durà a terme un concurs d’aparadors de Nadal per premiar l’aparador amb ornamentació nadalenca que sigui més destacable. A més, faran el sorteig de “La cistella de la UBC” a la seu de la Revista Cambrils, els tiquets per participar en el sorteig es poden aconseguir comprant a les botigues associades a la campanya. També la Xarxa del Port decorarà els seus establiments amb un esperit mariner i farà una campanya de recollida de “taps solidaris” a favor de la Fundació Noelia per la distròfia muscular congènita pel dèficit de col·lagen VI als establiments de l’associació.

-Cada any, Cambrils té un Mercat de Nadal, com està funcionant?
El Mercat de Nadal té lloc durant el Pont de la Constitució del 5 al 9 de desembre. Aquest té un nou format, més centralitzat a la plaça de la Vila. Els comerços locals que fiquen les parades no són només del centre de Cambrils, sinó de totes les zones del municipi. Davant la demanda dels comerços locals, també s’ocupa el carrer dels Immolats del Setge i de Gimbernat. Es va intentar ampliar l’espai al passeig Albert però la gràcia dels mercats de Nadal és que estiguin en un mateix lloc i aquest sigui agradable, això la plaça de la Vila ho té.

La gent ja coneix el Mercat i si vol venir, ho han de fer del 5 al 9 de desembre perquè després no ho tindran. Al Mercat es venen productes propis del Nadal com objectes de decoració, torrons, plantes, etc. A més, durant els 5 dies es duen a terme activitats com degustacions gratuïtes, tallers infantils, cantada de nadales, presència del Pare Noel, entre altres. Són accions per tindre a la canalla entretinguda, que és molt important pels pares.

De quina manera creu que influeixen les campanyes de promoció en les vendes de Nadal?
Realitzar accions sempre ajuda perquè solen ser ben rebudes per la població i serveixen perquè la gent s’engresqui i visqui més el Nadal. Per exemple, jo com a mare, aniré on hi hagi animació pensada pels nens petits perquè el que busques és impregnar-te de l’esperit nadalenc. Nadal a Cambrils està fet pels grans, però sobretot ens adrecem a un públic més familiar per donar facilitats als pares. Totes les accions que fem són per donar eines a què els pares gaudeixin i puguin portar als nens. Per tant, personalment crec que les activitats ajuden a fer més ambient de carrer.

-En què es diferencia Cambrils d’altres grans nuclis comercials propers com Reus i Tarragona?
Nosaltres a Cambrils hem de ser diferents en el nostre tracte personal. Per això, no estarem en un espai tancat i donarem un ambient còmode i atractiu per a tots els ciutadans, sobretot per les famílies com hem comentat. Segons un estudi d’hàbits comercials i el perfil de comprador de Cambrils, un dels nostres punts forts són les persones que vénen del nostre entorn més immediat com pot ser Reus. La gent que ve a comprar a Cambrils busca un entorn i una oferta comercial diferent. Al final el que oferim és que qualsevol necessitat que tinguis del Nadal, sigui lúdica, de consum o d’àpats, puguis fer-la efectiva al municipi d’una forma senzilla per a tothom. Si vols donar la carta als Reis Mags o fer cagar al Tió, ho pots fer aquí. Si vols sortir a comprar amb els amics o anar a dinar amb la teva família, Cambrils t’ofereix aquestes opcions. Per tant, l’oferta comercial és diversa al municipi; pots comprar des d’una joguina fins a un jersei de llana.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fe servir tags html i atributs

*

Ana López © 2019. | Avís legal | Política de privacitat | Política de Cookies

loading